Wat doet WerKans

Opleidings- en doorstroomtrajecten

Door intensieve individuele begeleiding via werkplekleren worden arbeidsgerichte attitudes en vaardigheden verworven die de kansen op de arbeidsmarkt voor werkzoekenden aanzienlijk verhogen.

Via een opleiding op maat worden vaktechnische competenties en bekwaamheidsattesten behaald. Een tewerkstellingstraject bij WerKans dicht de kloof met de arbeidsmarkt voor werkzoekenden door stap voor stap toe te werken naar een realistich jobdoelwit.

Bij WerKans is plaats voor iedereen die gemotiveerd is om aan de slag te gaan binnen welke leerwerkvorm ook.

Advies voor duurzaam HR beleid

Selectie & recrutering

Ondernemingen die mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt kansen willen bieden, verdienen de juiste ondersteuning en kunnen rekenen op onze expertise. 

WerKans ondersteunt werkgevers bij het vinden van de juiste profielen en een financieel interessante aanwerving.

 

Outplacementbegeleiding

Een goede ontslagbegeleiding is cruciaal voor een werknemer om met open vizier opnieuw te slagen op de arbeidsmarkt. Zowel bij collectief als individueel ontslag kan je beroep doen op outplacementbegeleiding via WerKans.

Begeleiding & coaching op de werkvloer

Een nieuwe werknemer die extra aandacht nodig heeft? Of een ervaren medewerker die praktische handvaten kan gebruiken om te groeien als coach? Schakel een jobcoach van WerKans in om je werknemer vlot te laten inwerken in zijn nieuwe job of taak.

De jarenlange ervaring in het opleiden en begeleiden van kansengroepen maakt van WerKans de partner bij uitstek voor het coachen van de werkplekbegeleiders en mentoren op de werkvloer.

Logistieke dienstverlening in CityHub

In het magazijn van ODTH aan de stadsrand te Mechelen-Zuid wordt het WerKans team ingezet voor diverse logistieke activiteiten zoals 

  • inbound van goederen

  • e-fulfilment & orderpicking

  • herverpakken & labelen

  • stockbeheer

  • laden & lossen van vrachtwagens/containers

Vandaag voert WerKans taken uit voor ODTH, ShopWeDo en ECOkoeriers Mechelen. Deze unieke samenwerking biedt voor vele ondernemingen interessante oplossingen op vlak van e-commerce & duurzame stadslogistiek.

Flexibele arbeidskrachten 

Elke onderneming heeft wel eens te maken met piekmomenten waarbij nood is aan flexibele, opgeleide en betaalbare arbeidskrachten die snel en tijdelijk inzetbaar zijn. WerKans is op dat moment een betrouwbaar alternatief voor de klassieke uitzendkrachten. Een win-win situatie voor beide partijen. Bij WerKans krijgen mensen de kans om extra werkervaring op te doen en zo hun positie op de arbeidsmarkt te versterken. Jouw bedrijf kan nieuwe werkkrachten zonder aanwervingsverplichting leren kennen en op die manier toch de ideale kandidaat bij een vacature.

WerKans  zorgt steeds voor de nodige begeleiding en opleiding op de werkvloer. 

WerKans is een project van IV-ENT

www.iv-ent.be

© 2019 IV-ENT